nedjelja, 10. svibnja 2015.

Ko se krije iza FB profila '' Eldo Belma''?



preuzeto: Facebook

Kada bih napisala djevojka koja izrađuje unikatni nakit Behija Zulić bi bilo sasvim ok. Većina bi pomislila: '' Ah, pa to je još jedna u nizu.''

Ali kada kažem da je to djevojka koja se krije iza FB profila ''Eldo Belma'' tad se već zna na koga mislim, na djevojku koja je među prvim počela izrađivati nakit za svačiji ukus. U nazivu stranice, osim njenog nalazi se i ime njenog brata koji joj je podrška u svemu.


Behija, diplomirani sanitarni inženjer, ali pošto je svi znaju kao ''Belmu'' dalje ću tako i pisati, je uspješna u svom poslu već 4 godine.

 Početak je bio težak, ali uz podršku i podsticaj ljudi koji je vole, prijatelja, roditelja i rodbine uspjela je. 

Iz njene radionice uvijek ''izađe'' nešto originalno, unikatno, ali kako kaže Belma: ''Nikad ništa ne objavljujem dok nisam potpuno zadovoljna prvo ja, a poslije moje klijentice.'' Osim ručno rađenog nakita, Belma izrađuje i dekorativne ukrase za kosu, vjenčanja, ali i naočale koje bi svaka pripadnica ljepšeg spola poželjela u svojoj kolekciji. Ne tako davno, Belma je dobila i svoj zaštitni znak koji ćete sigurno zapaziti na njenim fotografijama. Ovo su neki primjeri Belminih radova, a više o tome možete pronaći na njenom FB profilu  .


Sve fotografije su preuzete sa facebook stranice Eldo Belma








'' Što se tiče planova za budućnost, prije bih to nazvala ciljem i željom. A to je da se usavršim u svome radu koliko je to moguće  i otvorim neku radnju, neki svoj mali kutak, koji bi bio onako šaren, svojstven meni i gdje bi svako za sebe mogao da pronađe odgovarajuću džidžu'', rekla je Belma. 

Kaže da je naišla i na mnoge prepreke pri ostvarivanju ovog cilja, od zaštite svojih radova, kopiranja do finansija za pokretanje legalnog posla u BiH. Osim svega ovoga, iznenadila se činjenicom da su joj poslodavci tražili i diplomu o završenoj školi kako bi radila ovaj posao. A da li ovakvoj kreativki uopšte treba diploma da bi bila ovako dobra, zaključite sami na osnovu fotografija njenih radova. 






U ovom video zapisu uvjerit ćete se u gracioznost naušnica iz Belmine najnovije kolekcije.


                                                          























Nema komentara:

Objavi komentar